Logo

Hoogstraat 1

4285 AE Woudrichem in overleg
Foto's (36) Pagina afdrukken
Brochure

Oppervlakten

Kantoorruimte 407 m²
Oppervlakte perceel 276 m²
In units v.a. 320 m²

Omschrijving

Algemene informatie
Binnen de karakteristieke vesting van Woudrichem bieden wij een tweetal markante objecten te koop aan. Deze objecten zijn thans allebei in gebruik als kantoorruimten, binnen het vigerende bestemmingsplan is tevens een andere invulling mogelijk, waaronder bijvoorbeeld wonen.
Het oorspronkelijke bouwjaar van de objecten zal rond 1800 zijn. Beide panden zijn in de loop der tijd vernieuwd, verbouwd en gerenoveerd. Hoogstraat 1 betreft bovendien een rijksmonument.

Deze unieke locatie in de vesting wordt bij inschrijving verkocht.
Beide objecten zijn gesplitst in gebruik, echter wel met deels gekoppelde nutsvoorzieningen.

Locatie
De objecten zijn gelegen in de historische kern van het vestingstadje Woudrichem, naast de bekende ‘Gevangenpoort’. Langs de Hoogstraat staat een indrukwekkend aantal rijksmonumenten, waaronder het oude stadhuis van Woudrichem. In dit monumentale pand is restaurant ’t Oude Raedthuys gevestigd. In de vesting zijn diverse sfeervolle horecagelegenheden en winkels gevestigd.

Slechts enkele tientallen meters van de rivier de Boven-Merwede, alwaar het voetveer vanuit Gorinchem haar halte heeft. De afslag Woudrichem naar rijksweg A27 ligt op ca. 12 autominuten afstand.
In de nabijheid zijn ook de jachthaven, vestingwallen, molen en de historische haven van Woudrichem gelegen. Te voet of per fiets kan men overvaren naar Slot Loevestein en natuurgebied Het Munnikenland.

Sinds 2021 maakt de vesting Woudrichem onderdeel uit van Unesco Werelderfgoed. De vesting maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinies.

Oppervlakten:
Omschrijving Hoogstraat 1
- Begane grond: 140 m²
- Eerste verdieping: 114 m²
- Tweede verdieping: 66 m²

Omschrijving Kerkstraat 5
- Begane grond: 55 m²
- Eerste verdieping: 32 m²

Parkeren
Openbaar parkeren is mogelijk in o.a. de Hoogstraat en de Kerkstraat. De parkeergelegenheid is gratis. Ook buiten de vesting is openbare parkeergelegenheid beschikbaar.

Bestemmingsplan
Ter plaatse is het bestemmingsplan ‘Kom Woudrichem – Oudendijk’ van kracht. Dit plan is vastgesteld op 5 november 2013. Op het onderhavige perceel rust de bestemming: ‘Gemengd’.
De voor “Gemengd” aangewezen gronden zijn o.a. bestemd voor: detailhandel, maatschappelijke voorzieningen, cultuur en ontspanning, dienstverlening en wonen.
Voor verdere toelichting zie de relevante delen uit het bestemmingsplan.

Koopcondities
Deze objecten worden bij inschrijving verkocht. Uitgangspunt is de verkoop van beide objecten aan één koper.

Zekerheidsstelling
Bij het ondertekenen van de koopovereenkomst dient koper een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten bij de notaris ter grootte van 10% van de koopsom.

Aanvaarding
In de huidige staat en (voor Hoogstraat 1) onder gestanddoening van de vigerende huurovereenkomsten.

Levering
In overleg.

Verkoop bij inschrijving
Geïnteresseerden worden uitgenodigd om uiterlijk op vrijdag 28 januari 2022 - 15.00 uur een schriftelijke bieding uit te brengen op de beide objecten.
De bieding dient aangetekend in een gesloten envelop te worden toegestuurd aan:

B/mak Bedrijfsmakelaars
t.a.v. de heer J. de Groot
Kleine Landtong 23
4201 HL Gorinchem

Een aanbod komt tot stand door ontvangst van het voorstel op het adres van de verkopende makelaar, voor sluitingsdatum en sluitingstijd. Bedragen worden uitgedrukt in euro’s, als absoluut getal vermeld en niet gerelateerd aan een ander aanbod. Een aanbod dat strijdig is met dit artikel is ongeldig.

Sluiten 0183 30 40 50 Ik heb een vraag